Akreditācijas rezultāti

Mores pamatskolā 2022./2023.m.g. uz 01.09.2022. ir 111 skolēni un 26 pirmsskolas izglītības bērni. Skolā strādā 28 pedagoģiskie darbinieki, 17 tehniskie darbinieki, 9 izglītojamo ar speciālām vajadzībām asistenti.

Mores pamatskola ir akreditēta un licencēta izglītības iestāde. Akreditācijas eksperti kā augstākos novērtējumus snieguši skolai kritērijos “Atbalsts izglītojamiem personības veidošanā”, “Iestādes vadības darbs un personāla pārvaldība” un “Iestādes sadarbība ar citām institūcijām”.

Izglītības iestādes misija – Mores pamatskola ir īpaša skola, kurā, sniedzot profesionālu atbalstu, tiek veicināta katra bērna potenciāla attīstība mūsdienīgā vidē, iedvesmojoties dabā un tehnoloģijās.

Izglītības iestādes vīzija par izglītojamo –  jaunietis, kas spēj pielietot apgūtās zināšanas un dzīves prasmes patstāvīgai dzīvei un turpina mācības vispārējā vai profesionālā izglītības iestādē.

Izglītības iestādes vērtības cilvēkcentrētā veidā – tolerance, atbildība, patriotiskums, sadarbība, radošums.

Mores pamatskolā ir licencētas pamatizglītības programmas:

  • Vispārējā pamatizglītības programma, programmas kods 21011111;
  • Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar mācīšanās traucējumiem, programmas kods 21015611;
  • Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar garīgās veselības traucējumiem, programmas kods 21015711;
  • Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem, programmas kods 21015811;
  • Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem, programmas kods 21015911.

Mācību process tiek organizēts klasēs ar nelielu skolēnu skaitu, tādējādi pedagogs var pievērsties katram skolēnam individuāli, pielāgojot mācību satura apguvi skolēna spējām. Klasēs un skolā valda ģimeniska un mājīga atmosfēra. Mācību process skolēniem tiek veidots, pietuvinot mācību saturu reālai ikdienas dzīvei, īpašu uzmanību pievēršot dabas izziņai un izpētei, kā arī praktiskām nodarbēm mācību procesā un ārpusstundu pasākumos. Mācību stundas tiek veidotas integrējot dažādus mācību priekšmetus saskaņā ar kompetenču pieeju. Skolēniem tiek nodrošināta individuālā pieeja un radošas mācību metodes – mācību vizītes, neformāls mācību process, āra nodarbības, slēpošana un peldēšana tiek mācīta jau no 1. klases. Skolā strādā profesionāli pedagogi, ir laba pedagogu pieejamība konsultācijām.

Mores pamatskolā pieejamie atbalsta pasākumi karjeras konsultants, logopēds, pedagoga palīgs, sociālais pedagogs, speciālais pedagogs, psihologs, izglītojamo asistenti, pagarinātā dienas grupa, plašs interešu izglītības piedāvājums. Rehabilitācijas pasākumi tiek nodrošināti sadarbībā ar biedrību “Cerību spārni”.